Staatsloterij

Nederlandse Staatsloterij

Staatsloterij
Bestel direct: http://www.staatsloterij.nl
Telefoonnummer: 0900 300 40 60 (€ 0,10 p/m)
Locatie: Paleisstraat 5, 2514 JA Den Haag
Kosten per lot: Vanaf € 13,00

Algemene informatie

De Staatsloterij is onderdeel van de Stichting Exploitatie Nederlandse Staatsloterij (SENS). De SENS is in 1992 opgericht en organiseert maandelijks de Staatsloterij en wekelijks Dayzers. De voorloper van deze loterij is de Generaliteitsloterij die in 1726 werd opgericht om de financiële middelen van de lagere overheden te verhogen. Deze naam werd in 1848 gewijzigd naar Staatsloterij.

Het sponsoringsbeleid is gericht op meerjarige sponsor projecten waarbij de loterij zij zelf het initiatief neemt. De loterij is momenteel sponsor van de Koninklijke Nederlanse Voetbal Bond (KNVB).

Van alle loterijen in Nederland heeft de Staatsloterij samen met Dayzers het hoogste uitkeringspercentage van bijna 70%. Zie ook onze loterij wijzer.

Hoe werkt de loterij?

Er kan op verschillende manieren worden meegespeeld. Een lot van 13,00 euro is een enkel lot zonder jackpot. Met een lot van 15,00 euro wordt meegespeeld met jackpot.

Kansspel Alternatief
rp

Ook zijn er 1/5 loten te koop voor 2,80 zonder jackpot en 3,00 euro met jackpot.
Er is ook de mogelijkheid om een straatje te kopen, dat zijn 10 loten met opvolgende eindcijfers van 0 tot 9. Hierbij ontvangt u een pasje met al uw lotnummers en de trekkingsdata.

Trekkingen en prijzen

De loterij heeft 14 trekkingsdata, één op elke 10e van de maand, een extra Koninginnendagtrekking op 30 april en een Oudejaarstrekking op 31 december.

Bij elke trekking worden alle prijzen getrokken uit de loten, die voor die trekking zijn verkocht. Dat zijn er bij een reguliere trekking op de 10e zo’n 3,5 miljoen per trekking. Alle prijzen worden dus getrokken uit de verkochte slotnummers.

De enige uitzondering hierop vormt de Jackpot. Die wordt getrokken uit alle beschikbare lotnummers (220 series van 100.000 loten).

Klik hier op direct mee te spelen!